Martien van Helvoort

Martinus Adrianus Maria (Martien) van Helvoort is geboren op 11 maart 1906 in Zeeland als zoon van Johannes Hendrikus van Helvoort en Theodora Donkers.
Hij is overleden op 5 april 1981 in Boxtel

was een Nederlands politicus en burgemeester. Martien was in de periode 1956-1967 lid van de Tweede Kamer namens de KVP en was tegelijkertijd burgemeester van Boxtel vanaf 16 december 1945 tot 1 april 1971. Verder was Van Helvoort ook enige tijd waarnemend burgemeester in Sint-Oedenrode, Best en Geertruidenberg. In 1955 promoveerde hij in de economische wetenschappen aan de Katholieke Economische Hogeschool.

Hij was een ijverige onderwijzerszoon die een volle baan als gemeentesecretaris en een groot gezin combineerde met een studie economie. Combineerde daarna het burgemeesterschap met het werken aan een proefschrift en het lidmaatschap van de Tweede Kamer voor de KVP. Gezaghebbend woningbouwdeskundige en woordvoerder financiën lagere overheden. Had grote verdiensten voor de opleiding in gemeentefinanciën. Evenwichtige Oost-Brabander, een contente mens.

Bron: Wikipedia, Parlement.com